Handheld - företaget

Handheld är en ledande leverantör av stryktåliga mobila datorer och är det snabbast växande företaget i sin sektor. Våra produkter används i en rad olika fältapplikationer, oftast i de mest krävande miljöer. Vi har mer än 25 års erfarenhet i branschen och har med stor framgång implementerat lösningar för nästan alla typer av företag.

Koncernens huvudkontor finns i Lidköping i Sverige, och lokala kontor i Lahti (Finland) Rom (Italien), Deventer (Nederländerna), Freilassing (Tyskland), Landquart (Schweiz), Royal Leamington Spa, (Storbritannien), Corvallis (USA) och Sydney (Australien). Genom ett omfattande partnernätverk med fler än 600 auktoriserade partner är vi lokalt representerade i hela världen.

Vår företagsidé

Att tillsammans med våra affärspartners leverera stryktåliga mobila datorer direkt till slutanvändarna i ett globalt perspektiv.

Vi grundar våra affärsmetoder på följande värderingar:

  • Professionalitet
  • Ärlighet
  • Mod
  • Lojalitet
  • Entreprenörsanda

Handheld - produkterna

Våra produkter är främst kända för kombinationen av hög prestanda och tålighet, och kan användas i de mest krävande fältapplikationer. Samtliga våra produkter är PC-kompatibla och har CE.NET, Windows Mobile eller Windows XP/ Vista som operativsystem. Samtliga produkter har tillräckligt stort minne och lagringskapacitet för att kunna användas tillsammans med de mest krävande fält- eller industriapplikationer. Samtliga produkter har även IP64-klassificering eller högre och har testats för fall, vibrationer och kondens. Tillsammans med våra partner levererar vi kompletta mobila lösningar till företag inom exempelvis logistik, skogsbruk, offentlig transport, byggnad, militära ändamål och säkerhet, och hjälper dem att öka produktiviteten och effektiviteten i sin verksamhet.

Rugged computers for tough environments