Nautiz X1

Built to survive

Nautiz X1® är den perfekta blandningen av en smartphone och en stryktålig handdator. Den går i bräschen vad gäller storlek, stryktålighet och pålitlighet och erbjuder såväl professionella fältanvändare som friluftsentusiaster en Nautiz-dators beprövade stryktålighet i en smidig smartphone. Nautiz X1 kommer med operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller Windows Embedded Handheld 6.5.

Med Nautiz X1 måste du inte välja mellan driftsäkerhet och smidig design. Med sin ringa storlek och låga vikt på endast 180 gram är Nautiz X1 till utseende och känsla i klass med andra populära smartphones – men samtidigt betydligt mer stryktålig. Nautiz X1 är byggd för att klara de allra tuffaste förhållanden i både arbete och fritid och är testad enligt stränga MIL-STD-810G militära standarder. Den tål luftfuktighet, vibrationer, fall och extrema temperaturer. Nautiz X1 är IP67-klassad, vilket innebär att den är helt vattentät och okänslig för damm och sand.

Nautiz X1 har en kraftfull dubbelkärnig processor på 1 GHz och 1 GB RAM, vilket möjliggör prestanda i toppklass ute på fältet, oavsett om du arbetar med bilder och grafik eller använder specialanpassad och krävande programvara i arbetet. Nautiz X1 levereras med 4 GB flashminne, vilket även kan utökas via en kortplats för MicroSD-kort.

Den kapacitiva 4-tums skärmen har en upplösning på 800x480 pixlar och är läsbar i solljus. Skärmen är även reptålig. På Nautiz X1s baksida finns en 5-megapixel kamera med autofokus. En LED-blixt innebär att du kan ta skarpa bilder även under mörka förhållanden.

Nautiz X1 erbjuder pålitlig talkvalitet och snabb dataöverföring i hela världen via GSM- eller CDMA-nät och kan anslutas till trådlösa nät som bygger på standarderna 802.11 b/g/n. Ett 1530 mAh Li-Ion-batteri är standard och ger lång drifttid, något som är viktigt vid långa dagar utan möjlighet till strömkälla. Med inbyggd GPS, E-kompass och G-Sensor leder Nautiz X1 dig i rätt riktning när du är ute i världen.

Anslut mikrofon/hörlur till 3,5 mm-kontakten, använd högtalaren för handsfreesamtal eller kombinera Nautiz X1 med en trådlös Bluetooth-öronsnäcka eller stereohörlurar. Nautiz X1 har även många extra tillbehör, exempelvis bordsdocka, ett extra starkt batteri, fordonsdocka och bärfodral.

Om du behöver en kompakt och kraftfull mobil enhet som kan tillgodose dina krav vid både arbete och fritid ska du inte begränsa dig till antingen en smartphone eller stryktålig handdator – välj Nautiz X1 för ett verktyg som kombinerar det bästa av båda.

Service och Support

Trygghet och närhet till hjälp är viktiga kriterier vid val av stryktåliga datorer som ofta lever ett hårt liv och Handhelds Service- och Support Center hjälper till med felsökning och reparationer. För kunder som värdesätter låga livscykelkostnader och tydliga driftskostnader erbjuder Handheld serviceavtal MaxCare. Med serviceavtalet MaxCare får användare tillgång till förlängd fabriksgaranti, rabatt på reservdelar och reparationer, vid större antal datorer ingår även förslitningsskador och utbytesenheter.
Läs mer om vår Service & Support

Varför stryktåligt?

Stryktåliga datorer erbjuder avsevärt lägre servicekostnader, färre stillestånd och lång produktlivscykel.
Läs mer om Stryktåligt, MIL-STD och IP-klassning.


Nautiz X1

Tillbehör:

Tillbehör till Nautiz X1

Android

Ladda ner:

PDF icon Nautiz X1 produktblad
PDF icon Nautiz X1 Quick Start Guide

Bilder:

Nautiz X1 bilder

Videos:

Nautiz X1 videos

Läs mer:

Read what Rugged PC Review have
to say about the Nautiz X1

Besök gärna:

www.nautiz.com


Handheld nyhetsbrevOm du är intresserad av att få mer information om våra produkter, senaste nyheter och kommande projekt, klicka här för att registrera dig till vårt nyhetsbrev...

Klicka här Produktinformation och förfrågningar


Specifikationer

Storlek 125 x 65 x 15 mm
Vikt 180 g
Miljöspecifikationer
Drifttemperatur: –20 °C till 60 °C
MIL-STD-810G, Method 501.5 Procedure II
MIL-STD-810G, Method 502.5 Procedure II
Förvaringstemperatur:   –30 °C till 60 °C
MIL-STD-810G, Method 501.5 Procedure I
MIL-STD 810G, Method 502.5 Procedure I, III
Fall: 26 fall från 1,22 m höjd MIL-STD-810G, Method 516.6 Procedure IV
Vibrationer: MIL-STD-810G, Method 514.6 Procedures I, II
Sand och damm: IP67, MIL-STD-810G
Vatten: IP67, MIL-STD-810G
Luftfuktighet: MIL-STD-810G, Method 507.5
Höjd: 4 572 m vid 23 °C
Processor Texas Instruments OMAP 4430 1 GHz dual core
Arbetsminne/Datalagring 1 GB RAM/4 GB Flash
Expanderbart minne MicroSD, SDHC
Operativsystem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller Windows Embedded Handheld 6.5
Skärm 4" WVGA (800x480) kapacitiv display, läsbar i solljus, Corning® Gorilla® Glass
Batteri 1530 mAh Li-Ion som standard
3060 mAh Li-Ion (tillval)
Anslutningar Micro USB 2.0 OTG
Anslutningar 5-stifts USB-kontaktdon
Kommunikation Audio: Högtalare / Mikrofon / Kontakt för öronsnäcka / Inbyggd vibrationsfunktion
Bluetooth: Bluetooth Klass 2
Mobil (WWAN): GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSPA+ eller CDMA EV-DO Rev. A (800 MHz, 1900 MHz)
Trådlöst LAN: 802.11 b/g/n för WEP, WPA, WPA2
Navigering Inbyggd u-blox® GPS, WAAS/EGNOS/MSAS-stöd, G-Sensor, E-Compass
Kamera 5-megapixelkamera med autofokus och LED-blixt
Tillbehör
  • Bordsdocka
  • Starkare batteri
  • Fordonsdocka
  • Bärfodral

Portions of this page are modifications based on work created and shared by the Android Open Source Project and used according to terms described in the Creative Commons 2.5 Attribution License.